Övrigt

37.1°
+
Lotta Madetoja
0

För den som älskar att baka paj

men som gråter över spilld fyllning

Detta är väl det oemotståndliga verktyget för den som älskar att baka pajer med kladdiga, rinniga fyllningar? Det är ju så trist när fyllningen flyter ut i formen kan tyckas. Det perfekta verktyget heter Pie Gate och finns att köpa på en (givetvis) amerikansk sida för endast $2.98 USD det vill säga 19 svenska kronor.
Läs mer om Övrigt, paj, bakverk, redskap till pajbak
37.1°
+
Louise Valentin
0

Känn dig smart och god

Gör en god gärning och ge bort lite ris! Det är lätt! När man dessutom blir bättre på engelska känns det ännu bättre. För varje rätt svar går tio riskorn till FN:s World Food Program.
Läs mer om Övrigt, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Sur sås

Eftersom surkål alltid säljs i så stora burkar är det lätt att det blir över lite för mycket. Då kom den här mycket goda rätten till värden för att lösa problemet. Den är löjligt enkel att göra, frånbörjan var det en sås till pasta eller liknande, men så en dag var jag lat och då låtsades jag att det var soppa, det var också gott! Höstig sås 500 ml paserade tomater 1 stor vitlöksklyfta 1 äpple 3 dl surkål eller kanske lite mer Olivolja Riv äpp...
Läs hela artikeln
Läs mer om Övrigt, ,
37.6°
+
Louise Valentin
0

Eko håller dig ung

Nu är det bevisat, ekologiska produkter innehåller mer antioxidanter och vitaminer. De är helt enkelt nyttigare. Fast varför har de brittiska forskarna inte kommit fram till än.
Läs mer om Övrigt, ,
36.9°
+
Louise Valentin
0

Det rör på sig

Det som det talas mest om på matbloggarna just nu är det omåttligt spännande nya projektet taffel.se! Om du inte vill missa något är det bäst att du redan nu går in och anmäler dig till deras nyhetsbrev. Känns riktigt kul att det händer något stort och nytt på matbloggshimlen
Läs mer om Övrigt, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Logiskt

Har du svårt för att laga mat men lätt för att följa bilder? Då är Cooking For Engineers en sida för dig! Superpedagogiskt och ambitiös! Här kan du bl.a. lära dig hur man gör citronrutor som verkar väldigt goda! Själv misslyckas jag nästan alltid med detta bakverk men det är ändå helt klart en av mina favoriter, testa dem!
Läs mer om Övrigt, ,
36.9°
+
Louise Valentin
0

Smartmat

Många matnyttiga tips för studenter, hur man äter för att hålla sig smart länge!
Läs mer om Övrigt, ,
36.9°
+
Louise Valentin
0

Rymdmat

Rymdmat är inte som jag tidigare trott, något grått och osmakligt i en tub. Nasa utvecklar hela tiden maten för astronauterna, så pass att de funderar på att börja odla grönsaker där uppe ovanför våra huvuden! Föresten är det inte bara Nasa som fprskar på detta område, även Arla har indruducerat mjölkprodukter för rymden, Lacmos. Fuglesang fick självklart svensk husmanskost när han var där....
Läs hela artikeln
Läs mer om Övrigt, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Dagens Ris

Om du har lite tid över ska du absolut göra detta persiska ris, som verkligen är värt sitt arbete! Skorpan på riset är det absolut bästa! MUMS!
Läs mer om Övrigt, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

En dag att fira!

I tisdag var det världslivsmedelsdagen och nu är det måltidens tur. Fira Måltidensdag som seden säger, med en smarrig soppa!
Läs mer om Övrigt, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Tema: Världslivsmedelsdagen

Det finns vissa som tar rättvisemärkningen i egna händer, istället för att gå igenom det som fair trade satt sitt emblem på, och där med också höjt priset (vilket det antagligen är jordbrukarna som får betala i slutändan) så tar de reda på sina egna kontakter och köper direkt från producenterna. Två fantastiska exempel på detta är: Lilla Kafferosteriet, Rosteri och kafé i Malmö, just nu befinner de sig i Bolivia på kaffetävling Haugaard Coffee R...
Läs hela artikeln
Läs mer om Övrigt, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Världslivsmedelsdagen

16 oktober

Idag den 16 oktober är det Världslivsmedelsdagen! En dag som kanske inte så många känner till fast den har funnits ända från 1980. Dagen skapades för att belysa problemet med världshungern och för att stärka banden mellan u- och i-länder för att minska hunger, undernäring och fattigdom. Kanske inte det roligaste ämnet en dock viktigt! Ett bra ämnen att diskutera på fika rasten med en liten rättvisemärkt banan i handen!
Läs mer om Övrigt, ,
36.9°
+
Louise Valentin
0

Rosa ägg!

Dessa ägg är så vackra! Egentligen är det ägg till påsk men det är nästa så att jag ställer mig och gör dem nu bara för den söta rosa färgens skull! Dessutom verkar de goda…
Läs mer om Övrigt, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Chokladfestival

12-14 oktober

I helgen går årets chokladfestival av stapeln på Nordiska Museet i Stockholm. Det är för sjätte året i rad som folket samlas för att få lära sig mer om choklad. Det kommer att vara ca 40 konditorier, restauranger, chokladtillverkare och leverantörer som säljer och ger smakprover på sina produkter. Men det är inte allt utan man kan även gå på visningar i museet som är chokladrelaterade och så kommer Årets konditor att utses. Om du planerar att fyl...
Läs hela artikeln
Läs mer om Övrigt, ,
36.9°
+
Louise Valentin
0

Som en dans

Det verkar som att många kor kalvar för tillfället för jag springer på råmjölk över allt. Råmjölken är den första mjölken som kon ger efter att hon kalvat, de är till för att kalven ska kunna växa sig stor och stark snabbt. På den del av mjölken som kalven inte får kan man göra kalvdans av. En rätt som istorsätt bara består utav mjölk. Råmjölken är så proteinrik att den stelnar till pudding när den sätts in i ugnen. Om du inte råkar stöta på råmj...
Läs hela artikeln
Läs mer om Övrigt, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Drypande macka

Favvomackan

Pålägg behöver inte alltid vara ost eller skinka. Här är en enkel och väldigt god röra: Kladdig och god macka 1 morot 1,5 tsk fransk senap 2 msk yoghurt lite olivolja salt, peppar Riv moroten på grova delen av rivjärnet. Fräs moroten i lite olja i en kastrull, när den mjuknat något tag den från värmen. Klicka i senap och yoghurt och rör runt. Salta och peppra så mycket som du känner för. Ät och kladda ner dig!
Läs mer om Övrigt, ,
37.2°
+
Louise Valentin
0

Mer om te

Utan att någonsin ha druckit jasminte är det helt klar min favorit, är det inte vackert? Innan det läggs i vattnet så är det bara en grå lite boll, allt sedan teet sedan står och drar så slår blomman ut. Vill du veta mer om te finns denna eminenta sida.
Läs mer om Övrigt, te,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Koll på tillvaron

Tycker du om att ha koll på saker men har svårt att hitta strukturen, då hjälper Inköpslistan dig. På den sidan kan du sammanställa di veckomatsedel och få en komplimenterande ”att-handla-lista” verkar mycket bra om man har en familj att föda.
Läs mer om Övrigt, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Nothing says party like a hat made of meat!

Mat och mode går att kombinera i mycket större utsträckning än vad man kan tro. Den skönaste sidan jag hittat i denna kategori är denna, där de verkligen inte äcklas av rått kött! Vilken är din favorit kombination av mat och mode?
Läs mer om Övrigt, ,
37.1°
+
Roger Åberg
0

Vad är egentligen konst, vad är egentligen taco

Taco är konst!

Bob Henderson, mannen som skapade kyrkan för det flygande spaghettimonstret har valt en ny inriktning. Genom att försöka rikta sig mot niche-demografin som är intresserade av konst men även tacos har han skapat sann konst, med tacos. Vi hoppas Moderna Muséet köper in hans verk.
Läs mer om Övrigt, ,
37.1°
+
Roger Åberg
0

Håll gymfrukten fräsch

Bra idé!

Om du inte vill ta med dig kniv eller hatar att äta hela frukten har Lifehacker.com ett tips på att hålla din skivade frukt brunfri ända fram till mellis eller till efter gymmet. Fler tips inom gummisnoddar och mat mottages tacksamt.
Läs mer om Övrigt, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Pannkakor

Pannkakor är så mycket mer än bara mjöl, ägg och mjölk. Kolla in den här sidan med alla möjliga typer av pannkaksrecept. Men jag tycker att de missat den viktigaste sorten av dem alla,chokladpannkakan! VIlken är din favorit?
Läs mer om Övrigt, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Dagens friterade

Det ser så gott ut! Det är så gott! Pröva dessa små bullar av squash, det har jag och de ar verkligen värda besväret. Ett litet tips är att inte göra den för stora. Mindre är både enklare och godare!
Läs mer om Övrigt, vegitariskt,
37.0°
+
Roger Åberg
0

Now thats a taco!

En gammal klassiker från Saturday night live

Jag började tvivla när crêpen kom, men så fort fritösen visar sitt bubblande ansikte känns det på nåt sätt helt ok igen. Fett, socker och salt går det liksom inte att få för mycket av. Se även en persons modiga ansats att reproducera x22the taco town tacox22.
Läs mer om Övrigt, ,
37.0°
+
Roger Åberg
0

Bättre kaffe billigare

Instruera din lokala praoelev

Brett Kelly tycker du dricker skitkaffe, och att betala 45 kronor nere på stan för en pappmugg med kaffe och varm mjölk är inte heller ok. Att kaffe har ett större påslag än heroin ger honom i och för sig rätt. I hans artikel berättar han hur du gör bra kaffe rätt, på amerikanskt vis.
Läs mer om Övrigt, kaffe, krönika
37.0°
+
Roger Åberg
0

Och så var det där med Kalles Randiga Banan

Har man gått för långt nu?

Kalles Kaviar fanns en gång i tiden bara i en smak. Sedan anställde man en produktutvecklare som sedan dess har jobbat hårt på att komma på nya varianter att lansera. Kalles Randiga är det mest genialiska på länge. Perfekt för sådana som mig som tycker att riktig kaviar är lite för mycket i smaken. Kalles Randiga med ägg fick många att rynka på näsan, jag gillar men det är inte så så där sjukt spännande - Kalles randiga med ett riktigt ägg är tr...
Läs hela artikeln
Läs mer om Övrigt, ,
37.0°
+
Roger Åberg
0

Tre nya varianter av After Eight

Vilken är bäst?

Det börjar att bli ett välkänt trick att komma med limiterade versioner av produkter och nu till jul så slår After Eight på stort med tre stycken olika! Den första har mjölkchoklad istället för den vanliga chokladen och den andra har mörk choklad istället för den vanliga. Båda dessa känns inte så där jättespännande, spontant så skulle jag nog inte känna skillnad på dem mot den vanliga sorten. Man kunde helt enkelt gjort den mörka mörkare och den ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Övrigt, ,
37.0°
+
Roger Åberg
0

Vill man verkligen äta torkat kött?

I ett pressmeddelande modell 1.A berättar Beef Jerkys PR-byrå att svenskarna inte har något alls emot Beef Jerky, sju av tio ska vara positiva. Om undersökningen skett vid charkdisken framgår inte, men vi blir lite misstänksamma. I vilket fall som helst, vad tycker ni om Beef Jerky? Bara tanken på att man behöver 250 gram kött för att få fram 100 gram Beef Jerky får mig att tycka att produkten är klart omodern. Är det bara jag som är gubbig och ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Övrigt, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Sabrera till en lyckad fest

Vill du vara coolast på festen?

På mässan Det Goda Köket kommer Vin och Sprit hålla i sabrering. Konsten att öppna en champande flaska med en sabel. Platserna är begrensade så skynda! För en hundring fårn man en sabel, en flaska och en lektion sen kör man! Lycka till!!!
Läs mer om Övrigt, ,